Tomek pisze:Zapytajcie Wikipedii, o co jej chodzi z tym cukrem, przecież Wy wiecie lepiej ...
Wikipedię tworzą w większości amatorzy. Ty też możesz coś w niej zamieścić jak znajdziesz wolny temat.Ale przy tworzeniu wiadomości trzeba się podeprzeć konkretną wiedzą albo opracowaniami co w tym wypadku nie do końca zostało zachowane. Może nie zauważyłeś nagłówka, to Ci go przytoczę.
"Ten artykuł od 2016-05 wymaga zweryfikowania podanych informacji.
Należy zamieścić przypisy do materiałów opublikowanych w wiarygodnych źródłach.
Część lub nawet wszystkie informacje w artykule mogą być nieprawdziwe. Jako pozbawione źródeł mogą zostać zakwestionowane i usunięte.
Po wyeliminowaniu niedoskonałości należy usunąć szablon {{Dopracować}} z tego artykułu."Tomek pisze:Przez takich przemądrzałych "fachowców" odechciewa się na takie fora wchodzić.
Nikt Ci tu krzywdy chyba nie zrobił, tym że nie popieramy Twojej interpretacji tego artykułu, w którym wyraznie jest napisane i sam cytujesz.
solenie – dodanie dużej ilości soli (18%);
w celu konserwacji soli się głównie mięso oraz ryby.cukrzenie – działa podobnie jak sól, z tym że ludzki organizm lepiej radzi sobie z dużymi ilościami cukru niż soli;
najczęściej cukrzy się owoce i ich przetwory; metoda popularna na Dalekim Wschodzie; typowa potrawa – rafute