Ale nie wal kolego epitetów tylko napisz konkrety
Tapniete z GT-I9500
Schab dojrzewający
- Roger
- Posty: 201
- Rejestracja: 11 lis 2016, 22:53
- Lokalizacja: W-wa & Lubuskie
Re: Schab dojrzewający
Robert
601 353 601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
601 353 601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
- Gonzo
- Posty: 683
- Rejestracja: 05 lis 2016, 8:48
- Lokalizacja: Wysokie Mazowieckie
Re: Schab dojrzewający
Tomek pisze:Zapytajcie Wikipedii, o co jej chodzi z tym cukrem, przecież Wy wiecie lepiej ...
Wikipedię tworzą w większości amatorzy. Ty też możesz coś w niej zamieścić jak znajdziesz wolny temat.Ale przy tworzeniu wiadomości trzeba się podeprzeć konkretną wiedzą albo opracowaniami co w tym wypadku nie do końca zostało zachowane. Może nie zauważyłeś nagłówka, to Ci go przytoczę.
"Ten artykuł od 2016-05 wymaga zweryfikowania podanych informacji.
Należy zamieścić przypisy do materiałów opublikowanych w wiarygodnych źródłach.
Część lub nawet wszystkie informacje w artykule mogą być nieprawdziwe. Jako pozbawione źródeł mogą zostać zakwestionowane i usunięte.
Po wyeliminowaniu niedoskonałości należy usunąć szablon {{Dopracować}} z tego artykułu."
Tomek pisze:Przez takich przemądrzałych "fachowców" odechciewa się na takie fora wchodzić.
Nikt Ci tu krzywdy chyba nie zrobił, tym że nie popieramy Twojej interpretacji tego artykułu, w którym wyraznie jest napisane i sam cytujesz.
solenie – dodanie dużej ilości soli (18%); w celu konserwacji soli się głównie mięso oraz ryby.
cukrzenie – działa podobnie jak sól, z tym że ludzki organizm lepiej radzi sobie z dużymi ilościami cukru niż soli; najczęściej cukrzy się owoce i ich przetwory; metoda popularna na Dalekim Wschodzie; typowa potrawa – rafute
- Kruszynka
- Posty: 197
- Rejestracja: 06 lis 2016, 16:05
- Lokalizacja: Wejherowo
Re: Schab dojrzewający
Tomek pisze:
o! Google umiesz obsługiwać!
Zapytajcie Wikipedii, o co jej chodzi z tym cukrem, przecież Wy wiecie lepiej ...
Przez takich przemądrzałych "fachowców" odechciewa się na takie fora wchodzić.
Tomek,akurat tu nie musisz pisać z sarkazmem.Trafiłeś na dwóch kolegów zasługujących w pełni na miano fachowców i to przez duże F.Mają wieloletnie doświadczenie i wiele,wiele wędlin, w tym wykonywanych eksperymentalnie, na koncie.Nie denerwuj się,nie obrażaj,czytaj uważnie i ze zrozumieniem,polemizuj,dyskutuj,ale nie obrażaj innych.Jeżeli takie zasady nie odpowiadają to się tu nie męcz,ale gorąco zachęcam do pozostania.Zdobędziesz tu wiele wiedzy nie tylko praktycznej ale i teoretycznej.Wikipedia nie będzie potrzebna
"Zawsze piję kulturalnie
a czasem z umiarem"
Jakub Wędrowycz
Pozdrawiam serdecznie
a czasem z umiarem"
Jakub Wędrowycz
Pozdrawiam serdecznie
- anj5
- Posty: 1
- Rejestracja: 19 lut 2020, 13:52
Re: Schab dojrzewający
Cześć chciałabym się pochwalić przepisem, który napisałam sama! Nie namawiam, ale zachęcam do rzucenia okiem:
Jak wędzić schab żeby był soczysty
W razie czego to służę pomocą
Jak wędzić schab żeby był soczysty
W razie czego to służę pomocą
- kotunia
- Posty: 18
- Rejestracja: 16 gru 2016, 18:58
Re: Schab dojrzewający
Parzenie schabu do 68 stopni z pewnością nie spowoduje, że będzie on soczysty. Schab parzy się w granicach do 63 stopni!!!