Szynka konserwowa typu Krakus
- Grzegorz Z.
- Posty: 289
- Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
- Lokalizacja: Namysłów
- Krzysztof
- Posty: 44
- Rejestracja: 08 lis 2016, 20:15
Re: Szynka konserwowa typu Krakus
Roger pisze:
5 g wielofosforanów
0,5 g cytrynianu sodu
A gdzie takie cudo można nabyć i co wnosi do wyrobu? Czy to są polepszacze smaku?
- Roger
- Posty: 201
- Rejestracja: 11 lis 2016, 22:53
- Lokalizacja: W-wa & Lubuskie
Re: Szynka konserwowa typu Krakus
Możesz kupić nawet na allegro ...
Wielofosforany głównie zatrzymują wodę w wyrobie w tym przypadku czyniąc go soczystym, cytrynian zmienia PH i jest też konserwatem. Smak jest inny niż przy użyciu samej peklosoli.
Tapniete z GT-I9500
Wielofosforany głównie zatrzymują wodę w wyrobie w tym przypadku czyniąc go soczystym, cytrynian zmienia PH i jest też konserwatem. Smak jest inny niż przy użyciu samej peklosoli.
Tapniete z GT-I9500
Robert
601 353 601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
601 353 601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
- Maad
- Posty: 1155
- Rejestracja: 07 lis 2016, 19:14
Re: Szynka konserwowa typu Krakus
Hola hola! Roger, wiem że żartujesz ale ktoś może to co piszesz wziąć na poważnie.
Wielofosforany faktycznie poprawiają strukturę wyrobów, obniżają koszty i ułatwiają życie masarzom, ale trzeba wyraźnie powiedzieć, że są to substancje bardzo szkodliwe dla zdrowia! Nadmiar wielofosforanów w diecie to prosta droga do osteoporozy, problemów z nerkami, alergii i raka.
Krzysztof, nie idź tą drogą Rób smaczne i zdrowe wędliny bez wielofosforanów.
Wielofosforany faktycznie poprawiają strukturę wyrobów, obniżają koszty i ułatwiają życie masarzom, ale trzeba wyraźnie powiedzieć, że są to substancje bardzo szkodliwe dla zdrowia! Nadmiar wielofosforanów w diecie to prosta droga do osteoporozy, problemów z nerkami, alergii i raka.
Krzysztof, nie idź tą drogą Rób smaczne i zdrowe wędliny bez wielofosforanów.
pozdrawiam
Maad
.... a poza tym sądzę, że Unia Europejska musi być zniszczona
Zapraszam na bigbit.waw.pl
Maad
.... a poza tym sądzę, że Unia Europejska musi być zniszczona
Zapraszam na bigbit.waw.pl
- Grzegorz Z.
- Posty: 289
- Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
- Lokalizacja: Namysłów
Re: Szynka konserwowa typu Krakus
TO pozostanę przy przepisie Mr Smoka
- Roger
- Posty: 201
- Rejestracja: 11 lis 2016, 22:53
- Lokalizacja: W-wa & Lubuskie
Re: Szynka konserwowa typu Krakus
Marek powiem tak ... robiłem dziesiątki szynek konserwowych chcąc się zbliżyć do smaku z dzieciństwa. Kombinowalem z maką, witaminą C, czasami parzenia, masami wiążącymi etc...
To jedyny wyrób do którego z pełną premedytacją daję haminę
Wielu daje chemię mało kto się przyznaje ... wystarczy wspomnieć znaną przyprawę do metki czy tyrolskiej
Tapniete z GT-I9500
To jedyny wyrób do którego z pełną premedytacją daję haminę
Wielu daje chemię mało kto się przyznaje ... wystarczy wspomnieć znaną przyprawę do metki czy tyrolskiej
Tapniete z GT-I9500
Robert
601 353 601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
601 353 601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
- Krzysztof
- Posty: 44
- Rejestracja: 08 lis 2016, 20:15
Re: Szynka konserwowa typu Krakus
Maad pisze:
Krzysztof, nie idź tą drogą Rób smaczne i zdrowe wędliny bez wielofosforanów.
Spokojnie na pewno nie skorzystam z tych dodatkowych związków. Nie "bawię" się w wędliny aby smakowały jak kupne. Pytanie było z czystej ciekawości.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.