Moja kolejna wędzarnia
- beiot
Moja kolejna wędzarnia
Wędzarnia, a raczej kombajn, czyli wędzarnia z paleniskiem bezpośrednim + grill + piec chlebowy
Wszystko zrobione własnoręcznie z wyjątkiem skrzynki komory wędzarniczej. Pomagała cała rodzinka. Było warto test własnie został zaliczony.
Modyfikacja wędzarni w stosunku do poprzedniej to wymiary, szuflada i brak deflektora i stropu.
Wędzi bardzo fajnie, lepiej niż poprzednia
Do tego jest grill
i najważniejsze wg. beny piec chlebowy!
i efekt pierwszego pieczenia w piecu
Czuj dym
Wszystko zrobione własnoręcznie z wyjątkiem skrzynki komory wędzarniczej. Pomagała cała rodzinka. Było warto test własnie został zaliczony.
Modyfikacja wędzarni w stosunku do poprzedniej to wymiary, szuflada i brak deflektora i stropu.
Wędzi bardzo fajnie, lepiej niż poprzednia
Do tego jest grill
i najważniejsze wg. beny piec chlebowy!
i efekt pierwszego pieczenia w piecu
Czuj dym
- Grzegorz Z.
Re: Moja kolejna wędzarnia
No Robert zajefajnie
- Ela K.
Bardzo, bardzo mi się podoba . Myślę, że na razie bez pieca chlebowego, ale wędzarnia , grill ...................... to jest dobry kierunek
[align=center]"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu" Antoine de Saint-Exupéry – Mały Książę[/align]
- tusiaczek
A ja właśnie tego pieca chlebowego Wam zazdroszczę...
- Ela K.
tusiaczek pisze:A ja właśnie tego pieca chlebowego Wam zazdroszczę...
Sławku ja też zazdraszczam, ale na razie na pewno bez pieca
[align=center]"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu" Antoine de Saint-Exupéry – Mały Książę[/align]
- Zebi
beiot pisze:Modyfikacja wędzarni w stosunku do poprzedniej to wymiary, szuflada i brak deflektora i stropu.
Robert a powiedziałbyś jakie masz w tej chwili wymiary wędzarki i czy ścianki masz ocieplone?
- Andym
Ładne cacko, ładne...
- AndrzejK
Witaj
Piękne miejsce i piękna budowla
Gorąco pozdrawiam
Piękne miejsce i piękna budowla
Gorąco pozdrawiam
- Henio
Zatkało mnie - tak powinna wyglądać wędzarnia bezpośrednia , jak kto umie "palić" w takiej wędzarni to żadne "przeszkody" czytaj deflektory nie są potrzebne.
- beiot
Dzięki. Komora wędzarni ma 102x102x175cm do dachu. Ocieplona tez jest.
Na blogu jest więcej zdjęć i trochę opisu. http://wyrobydomowe.blox.pl/2017/03/Wed ... eiota.html
W stosunku do poprzedniej wędzarni to wędzi się trochę inaczej, ale jest jeszcze łatwiej. Szuflada to jest to!
Piec chlebowy działa i jest przydatny, czy dobry? To mój drugi piec. Jeden ma w domu w starej kuchni. Tamten trochę przypala. Za niski jest wewnątrz. Ten jeszcze do testowania. Wkrótce będą test pieczenia chleb, ciast i mięsiwa. Tylko trochę wolnego trzeba złapać i pogodę zaklepać.
Czuj dym
Na blogu jest więcej zdjęć i trochę opisu. http://wyrobydomowe.blox.pl/2017/03/Wed ... eiota.html
W stosunku do poprzedniej wędzarni to wędzi się trochę inaczej, ale jest jeszcze łatwiej. Szuflada to jest to!
Piec chlebowy działa i jest przydatny, czy dobry? To mój drugi piec. Jeden ma w domu w starej kuchni. Tamten trochę przypala. Za niski jest wewnątrz. Ten jeszcze do testowania. Wkrótce będą test pieczenia chleb, ciast i mięsiwa. Tylko trochę wolnego trzeba złapać i pogodę zaklepać.
Czuj dym