Składniki:
- kiełbasa
- papryka żółta
- papryka czerwona
- cebula
- cukinia
- olej kujawski (cytryna bazylia) - można dodać oczywiście świeżą bazylię i sok z cytryny.
- folia aluminiowa
Przygotowanie:
Paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka. Cukinię kroimy w półplasterki. Wkładamy do miseczki, zalewamy niewielką ilością oleju i mieszamy. Odstawiamy do lodówki na około 3 godziny. Kiełbasę podpiekamy delikatnie na grillu. Po tym jak kiełbasa uzyska właściwy dla nas kolor zdejmujemy ją z grilla i układamy na folii aluminiowej. Obkładamy wcześniej przygotowanymi warzywami. Zawijamy i układamy na grillu. Trzymamy około 15 minut.
Kiełbasa z grilla z dodatkami
- Grzegorz Z.
- Posty: 289
- Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
- Lokalizacja: Namysłów
Kiełbasa z grilla z dodatkami
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Gonzo
- Posty: 683
- Rejestracja: 05 lis 2016, 8:48
- Lokalizacja: Wysokie Mazowieckie
Re: Kiełbasa z grilla z dodatkami
Taką kiełbaskę to i w piekarniku pewnie można zrobić.
- Grzegorz Z.
- Posty: 289
- Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
- Lokalizacja: Namysłów
Re: Kiełbasa z grilla z dodatkami
Myślę, że bez problemu