Mam zamówienie od LP na majerankową kaczuszkę z szarą renetą. Chciałbym to zrobić w wolnowarze. Ma być zdrowe - tłuste, ale nie smażone i nie pieczone.
Wolnowar ma 3 litry i tak sobie kombinuję, że kupię kaczora, na korpusie zrobię rosół, a bardziej mięsną resztę włożę do wolowara, natrę majerankiem, obłożę ćwiartkami jabłka i pomęczę na LOW ze 4-6 godzin.
ktoś? coś?
Kaczka z wolnowara
- Maad
- Posty: 1155
- Rejestracja: 07 lis 2016, 19:14
Kaczka z wolnowara
pozdrawiam
Maad
.... a poza tym sądzę, że Unia Europejska musi być zniszczona
Zapraszam na bigbit.waw.pl
Maad
.... a poza tym sądzę, że Unia Europejska musi być zniszczona
Zapraszam na bigbit.waw.pl
- Anuś
- Posty: 144
- Rejestracja: 06 lis 2016, 18:20
- Lokalizacja: okolice Łodzi
Re: Kaczka z wolnowara
Maad .. pomysł dobry chętnie zobaczę efekt końcowy bo nie mam jeszcze wolnowara. może warto to kupić i robić w nim coś dobrego.