Konserwa z indyka

Odpowiedz
Awatar użytkownika
tier
Posty: 768
Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
Lokalizacja: Mońki

Konserwa z indyka

Post autor: tier »

Składniki:

- udziec z indyka 1,1 kg (bez ścięgien, błonek)
- skórki wp. rozgotowane 80 g
- peklosól 13 g/1 kg
- cebula suszona 4 g
- czosnek granulowany 1,6 g
- pieprz świeżo mielony 5,5 g (dla mniej 'ostrolubnych' 2-3 g)
- mąka ziemniaczana 4 g
- woda 120 ml

Mięso kroimy w kostkę 2-2,5 cm i peklujemy przez 24h, następnie dodajemy rozgotowane posiekane (lub zmielone) skórki, przyprawy, wodę i wyrabiamy przez 5min robotem na kleista masę. Napełniamy puszki 350 ml lub słoiki i gotujemy w szybkowarze 60 min.

Smacznego :D

DSCN7607.JPG
DSCN7608.JPG

DSCN7609.JPG
DSCN7613.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Dinano
Posty: 48
Rejestracja: 01 lis 2017, 13:27

Re: Konserwa z indyka

Post autor: Dinano »

Dzięki za przepis.
Brakuje mi tylko zamykarki do puszek, ale w słoikach zrobię.
Awatar użytkownika
Gonzo
Posty: 683
Rejestracja: 05 lis 2016, 8:48
Lokalizacja: Wysokie Mazowieckie

Re: Konserwa z indyka

Post autor: Gonzo »

W słoikach podobno to nie to ;) Ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :)
Awatar użytkownika
Wujaszek Tom
Posty: 107
Rejestracja: 15 lis 2016, 11:25

Re: Konserwa z indyka

Post autor: Wujaszek Tom »

Przemku galareta ścisła czy sosik ?
...nie osiągnąłem dziś żadnego sukcesu...trochę kurwa szkoda...
Tych słów nigdy nie zapomnimy Pepperku
Awatar użytkownika
tier
Posty: 768
Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
Lokalizacja: Mońki

Re: Konserwa z indyka

Post autor: tier »

Jak prosto z lodówki to ścisła :D
Odpowiedz

Wróć do „Konserwy”