Składniki:
- udziec z indyka 1,1 kg (bez ścięgien, błonek)
- skórki wp. rozgotowane 80 g
- peklosól 13 g/1 kg
- cebula suszona 4 g
- czosnek granulowany 1,6 g
- pieprz świeżo mielony 5,5 g (dla mniej 'ostrolubnych' 2-3 g)
- mąka ziemniaczana 4 g
- woda 120 ml
Mięso kroimy w kostkę 2-2,5 cm i peklujemy przez 24h, następnie dodajemy rozgotowane posiekane (lub zmielone) skórki, przyprawy, wodę i wyrabiamy przez 5min robotem na kleista masę. Napełniamy puszki 350 ml lub słoiki i gotujemy w szybkowarze 60 min.
Smacznego :D
Konserwa z indyka
- tier
- Posty: 769
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Konserwa z indyka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Dinano
- Posty: 48
- Rejestracja: 01 lis 2017, 13:27
Re: Konserwa z indyka
Dzięki za przepis.
Brakuje mi tylko zamykarki do puszek, ale w słoikach zrobię.
Brakuje mi tylko zamykarki do puszek, ale w słoikach zrobię.
- Gonzo
- Posty: 683
- Rejestracja: 05 lis 2016, 8:48
- Lokalizacja: Wysokie Mazowieckie
Re: Konserwa z indyka
W słoikach podobno to nie to Ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma
- Wujaszek Tom
- Posty: 107
- Rejestracja: 15 lis 2016, 11:25
Re: Konserwa z indyka
Przemku galareta ścisła czy sosik ?
...nie osiągnąłem dziś żadnego sukcesu...trochę kurwa szkoda...
Tych słów nigdy nie zapomnimy Pepperku
Tych słów nigdy nie zapomnimy Pepperku
- tier
- Posty: 769
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Re: Konserwa z indyka
Jak prosto z lodówki to ścisła