Re: Paprykarz
: 05 kwie 2019, 12:58
Witam
Czy wykorzystując szprotki odzielacie kregoslupy, glowy i pletwy? Pytam dlatego, bo według mnie będa one zawsze "chrzescily", nie da sie ich tak przemielić, żeby nie było ich czuc na jezyku( przynajmniej ja nie potrafię, mimo mielenia w maszynce o drobnych oczkach i blendowania).
Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące ryżu używanego do paprykarza.Po jakimś czasie w słoiczkach ryż staje się taki "odębiały".Czy jest jakiś rodzaj ryżu, który nie daje takiego efektu?Być może sposobem na unikniecie tych efektów była by sterylizacja , niestety nie mam takich możliwości , pozostaje mi tylko pasteryzacja w słoikach.
Pozdrawiam
Czy wykorzystując szprotki odzielacie kregoslupy, glowy i pletwy? Pytam dlatego, bo według mnie będa one zawsze "chrzescily", nie da sie ich tak przemielić, żeby nie było ich czuc na jezyku( przynajmniej ja nie potrafię, mimo mielenia w maszynce o drobnych oczkach i blendowania).
Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące ryżu używanego do paprykarza.Po jakimś czasie w słoiczkach ryż staje się taki "odębiały".Czy jest jakiś rodzaj ryżu, który nie daje takiego efektu?Być może sposobem na unikniecie tych efektów była by sterylizacja , niestety nie mam takich możliwości , pozostaje mi tylko pasteryzacja w słoikach.
Pozdrawiam