Strona 4 z 15
Re: Moje wyroby - tier
: 04 wrz 2017, 13:25
autor: tier
Martwy sezon jeśli chodzi o wędzenie, w ruch idą tylko słoiki a dziś test przypraw zza wschodu
DSCN5946.JPG
DSCN5942.JPG
DSCN5944.JPG
DSCN5945.JPG
DSCN5947.JPG
DSCN5949.JPG
Re: Moje wyroby - tier
: 07 wrz 2017, 10:25
autor: tier
Dziś na tapecie paprykarz
DSCN6076.JPG
DSCN6078.JPG
DSCN6079.JPG
Re: Moje wyroby - tier
: 07 wrz 2017, 12:01
autor: wędzarz
Możemy przysposobić jedna z przykrywek - opisał Dziadek na WD, lub ostrożnie otworzyć słoik po skończeniu pasteryzacji i zmierzyć temperaturę wewnątrz . Pasztet z otwartego słoika można zjeść na gorąco lub po wystudzeniu.
Re: Moje wyroby - tier
: 14 wrz 2017, 17:36
autor: tier
Dziś spórbowałem po 4 dniach boczku w przyrawie od łukaszenki
tak dobre że dokupiłem kolejny kawałek, można będzie spróbować za tydzień we Wrocku.
DSCN6294.JPG
DSCN6299.JPG
DSCN6306.JPG
DSCN6304.JPG
Re: Moje wyroby - tier
: 14 wrz 2017, 19:40
autor: Gonzo
Tieru a oprócz przyprawy to jeszcze coś dawałeś ? Czy tylko sama przyprawa ?
Re: Moje wyroby - tier
: 14 wrz 2017, 19:43
autor: tier
Tylko przyprawa która w składzie ma: sól jodowana, kolendra mielona, suszony czosnek, pieprz czarny mielony, kminek, "pieprzowy pachnący grunt" - te ostatnie nie wiem co to jest
Re: Moje wyroby - tier
: 14 wrz 2017, 20:17
autor: Gonzo
tier pisze: "pieprzowy pachnący grunt" - te ostatnie nie wiem co to jest
Może papryka ?
Re: Moje wyroby - tier
: 18 wrz 2017, 19:19
autor: tier
Łoscypki z 50l - 7,7kg
DSCN6385.JPG
Re: Moje wyroby - tier
: 18 wrz 2017, 19:47
autor: Gonzo
Niezły wynik
Re: Moje wyroby - tier
: 12 paź 2017, 22:53
autor: tier
Ostatnio Sylwek pisał, że tutaj nic się nie dzieje, ano dzieje się... i to dużo
nowe fanty przybywają
(ale o tym wkrótce) a tym czasem dziś bigos nastawiłem
pyrka prawie 3h.
DSCN6786.JPG