Moje wyroby - tier
- Sla100
- Posty: 556
- Rejestracja: 16 lis 2016, 21:41
- Lokalizacja: Gdynia
Re: Moje wyroby - tier
No i o to chodzi !!!! Musi sie dziac !!!! Brawo Przemek a Bigos niech pyrka i dzis troszke i jutro troszke a i po jutrze tez troszke Im wiecej pyrkania tym lepiej no nie
„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”
Pozdrawiam Sylwester
Pozdrawiam Sylwester
- tier
- Posty: 769
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Re: Moje wyroby - tier
Co to będzie? ciekawe czy się uda...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Sla100
- Posty: 556
- Rejestracja: 16 lis 2016, 21:41
- Lokalizacja: Gdynia
Re: Moje wyroby - tier
No sledz po Kaszubsku jak nic !!!!!!!!!!!!!
„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”
Pozdrawiam Sylwester
Pozdrawiam Sylwester
- tier
- Posty: 769
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Re: Moje wyroby - tier
Dziś boczek w przyprawie a'la łukaszenko...
- czosnek polski suszony 12g
- kolendra 6g
- pieprz 6g
- kminek 10g
- tymianek 2g
- cukier 3g
- sól morska 36g
Przyprawy utrzeć w moździerzu. Obsypać mieszanką boczek, 24h w ciepłym i do lochu
- czosnek polski suszony 12g
- kolendra 6g
- pieprz 6g
- kminek 10g
- tymianek 2g
- cukier 3g
- sól morska 36g
Przyprawy utrzeć w moździerzu. Obsypać mieszanką boczek, 24h w ciepłym i do lochu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Piotruś pan
- Posty: 195
- Rejestracja: 16 lis 2016, 18:02
Re: Moje wyroby - tier
Tier, piszesz o boczku w przyprawach, który natarty leżakuje w ciepłym 24 h , a potem do "lochu". Na jak długo, i co znaczy Loch, czy jesz go na surowo, czy poddajesz obróbce tj. wedzenie , parzenie. A tak w ogóle to podaj cały przepis - jeśli można Cię prosić?
- tier
- Posty: 769
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Re: Moje wyroby - tier
Ta mieszanka jest wzorowana na białoruskiej przyprawie do boczku, producent zaleca trzymać tak obsypany kawałek 2-3 dni w cieple następnie do lodówki, można jeść na surowo już po 2-3 dniach, uwędzić albo usmażyć na patelni. Dla mnie najlepszy jest surowy.
- Piotruś pan
- Posty: 195
- Rejestracja: 16 lis 2016, 18:02
Re: Moje wyroby - tier
Dzięki za przepis, podane przyprawy to na 1kg? Surowego nie przełknę, ale spróbuję wędzić.
- tier
- Posty: 769
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Re: Moje wyroby - tier
Nie tym po prostu obsypujesz jak vegetą
- tier
- Posty: 769
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Re: Moje wyroby - tier
A tak wygląda boczek delikatnie podsuszony w lodówce...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- tier
- Posty: 769
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Re: Moje wyroby - tier
Sezon na dojrzewające rozpoczęty dziś trochę salami
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.