Strona 5 z 15

Re: Moje wyroby - tier

: 13 paź 2017, 12:02
autor: Sla100
No i o to chodzi !!!! Musi sie dziac !!!! Brawo Przemek a Bigos niech pyrka i dzis troszke i jutro troszke a i po jutrze tez troszke :) Im wiecej pyrkania tym lepiej no nie :)

Re: Moje wyroby - tier

: 13 paź 2017, 14:47
autor: tier
Co to będzie? ciekawe czy się uda... :P

DSCN6791.JPG
DSCN6792.JPG

Re: Moje wyroby - tier

: 13 paź 2017, 18:23
autor: Sla100
No sledz po Kaszubsku jak nic !!!!!!!!!!!!!

Re: Moje wyroby - tier

: 13 paź 2017, 20:46
autor: tier
Dziś boczek w przyprawie a'la łukaszenko... :mrgreen: :lol:

DSCN6799.JPG
DSCN6801.JPG


- czosnek polski suszony 12g
- kolendra 6g
- pieprz 6g
- kminek 10g
- tymianek 2g
- cukier 3g
- sól morska 36g
Przyprawy utrzeć w moździerzu. Obsypać mieszanką boczek, 24h w ciepłym i do lochu ;)

Re: Moje wyroby - tier

: 22 paź 2017, 21:23
autor: Piotruś pan
Tier, piszesz o boczku w przyprawach, który natarty leżakuje w ciepłym 24 h , a potem do "lochu". Na jak długo, i co znaczy Loch, czy jesz go na surowo, czy poddajesz obróbce tj. wedzenie , parzenie. A tak w ogóle to podaj cały przepis - jeśli można Cię prosić?

Re: Moje wyroby - tier

: 23 paź 2017, 8:51
autor: tier
Ta mieszanka jest wzorowana na białoruskiej przyprawie do boczku, producent zaleca trzymać tak obsypany kawałek 2-3 dni w cieple następnie do lodówki, można jeść na surowo już po 2-3 dniach, uwędzić albo usmażyć na patelni. Dla mnie najlepszy jest surowy.

Re: Moje wyroby - tier

: 23 paź 2017, 16:19
autor: Piotruś pan
Dzięki za przepis, podane przyprawy to na 1kg? Surowego nie przełknę, ale spróbuję wędzić.

Re: Moje wyroby - tier

: 23 paź 2017, 18:07
autor: tier
Nie tym po prostu obsypujesz jak vegetą :)

Re: Moje wyroby - tier

: 24 paź 2017, 19:42
autor: tier
A tak wygląda boczek delikatnie podsuszony w lodówce...

DSCN7102.JPG

Re: Moje wyroby - tier

: 03 lis 2017, 19:48
autor: tier
Sezon na dojrzewające rozpoczęty dziś trochę salami :D

23223065_1563053207116072_1226257492_o.jpg