Re: Kulinarna fotka dnia
: 16 lip 2017, 20:55
Kulinarna fotka dzisiejszego dnia to :
Peking Marinated Barbary Duck Breast* with Bok Choy, Vegetable Stir-fry, Fried Rice and a Sweet and Sour Plum Sauce
Czyli:
Marynowana piers Kaczki Barbary (Kaczka Barbarie jest typem kaczki mięsnej, która charakteryzuje się znacznie mniejszym otłuszczeniem i lepszym umięśnieniem niż inne kaczki. Tym samym zawiera więcej pełnowartościowego i łatwo przyswajalnego białka. Dzięki temu jest idealna do tworzenia dietetycznych i niskokalorycznych potraw)
Kapusta Bok Choy (Kapusta wlasciwa chinska, Kapusta bok choy nie tworzy zbitej główki, tylko rozetę liściową (najbardziej chyba przypominającą naszą boćwinę). Najsmaczniejsze są jej mięsiste łodygi - jędrne, soczyste i chrupiące, z lekką nutą goryczy)
Smazonymi varzywami i ryzem oraz slodko kwasnym sosem sliwkowym.
Peking Marinated Barbary Duck Breast* with Bok Choy, Vegetable Stir-fry, Fried Rice and a Sweet and Sour Plum Sauce
Czyli:
Marynowana piers Kaczki Barbary (Kaczka Barbarie jest typem kaczki mięsnej, która charakteryzuje się znacznie mniejszym otłuszczeniem i lepszym umięśnieniem niż inne kaczki. Tym samym zawiera więcej pełnowartościowego i łatwo przyswajalnego białka. Dzięki temu jest idealna do tworzenia dietetycznych i niskokalorycznych potraw)
Kapusta Bok Choy (Kapusta wlasciwa chinska, Kapusta bok choy nie tworzy zbitej główki, tylko rozetę liściową (najbardziej chyba przypominającą naszą boćwinę). Najsmaczniejsze są jej mięsiste łodygi - jędrne, soczyste i chrupiące, z lekką nutą goryczy)
Smazonymi varzywami i ryzem oraz slodko kwasnym sosem sliwkowym.