Strona 7 z 15
Re: Moje wyroby - tier
: 23 lis 2017, 9:08
autor: Kamil_1
Tier'u... przy wrzucaniu fotki z testów... podrzuć przepis na tą smarówkę
Re: Moje wyroby - tier
: 23 lis 2017, 9:23
autor: tier
Pzzepis będzie oczywiście razem ze zdjęciami
Re: Moje wyroby - tier
: 26 lis 2017, 18:36
autor: tier
Pierwsze konserwy "zapuszkowane"
i_DSCN7431.JPG
i_DSCN7432.JPG
i_DSCN7438.JPG
i_DSCN7439.JPG
Re: Moje wyroby - tier
: 08 gru 2017, 22:26
autor: tier
Puszkowanie ciąg dalszy
DSCN7629.JPG
DSCN7693.JPG
Re: Moje wyroby - tier
: 02 sty 2018, 21:52
autor: tier
Nototenia w sosie paprykowo, cebulowo-pomidorowym
sos ok trzeba dopracować ilość soli do rybki.
DSCN7920.JPG
DSCN7921.JPG
DSCN7922.JPG
DSCN7926.JPG
Re: Moje wyroby - tier
: 03 sty 2018, 21:49
autor: tier
A dziś robię trochę kaszanki na wyjazd
DSCN7948.JPG
DSCN7952.JPG
DSCN7958.JPG
DSCN7955.JPG
DSCN7953.JPG
Re: Moje wyroby - tier
: 04 sty 2018, 21:17
autor: Piotruś pan
Czy robiłeś już kaszankę z cebulą w konserwie czy to eksperyment?
Boję się o trwałość takiej.
Pozdrawiam.
Re: Moje wyroby - tier
: 08 sty 2018, 18:18
autor: Gonzo
U Tiera to pewnie eksperyment. Ale ja w tamtym roku zamknąłem kaszankę w puszkach i sterylizowałem 2 razy (dla pewności bo nie wiem do jakiej temp. mój szybkowar doprowadza) Puszki pojechały z nami do Rumunii i Bułgarii. Nie były w warunkach chłodniczych tylko w klimatyzowanym kamperze gdzie temperatura z tyłu i tak sięgała dwudziestu paru stopni. Puszki przetrzymały całą wyprawę. Zepsuła się jedynie po tygodniu karkówka z cebulą ale z braku czasu była sterylizowana 1 raz i ciepła zabrana w podróż. Pomysł zrobienia karkówki przyszedł ostatniego dnia przed wyjazdem dlatego ciepła i tylko raz sterylizowana.
Re: Moje wyroby - tier
: 11 sty 2018, 11:39
autor: ArkoGdynia
Kaszanka wyszła rewelacyjna... w 3 Dzikach był test organoleptyczny pod kieliszek ... bajka!!
Re: Moje wyroby - tier
: 17 sty 2018, 9:37
autor: tier
A dziś na śniadanie śledź w sosie musztardowym, kolor ciemny prawdopodobnie od karmelizacji miodu.
DSCN8151.JPG
DSCN8193.JPG