Mielonka to "klasyka gatunku"..... widać nasz Konserwa-Tier nie próżnuje i nie osiadł na laurach Trzeba spisywać przepisy.... od maja jak Sylwek wróci to i My zaczniemy
Re: Moje wyroby - tier
: 14 mar 2018, 9:23
autor: tier
A dziś na śniadanko konserwa drobiowa z podudzia, pasteryzowana. Delikatna, soczysta, krucha, minimalny wyciek galaretki, trochę mało słona bo dałem 15g peklo. Następna partia będzie 18g + żelatyna.
DSC_2678a.JPG
DSC_2682a.JPG
DSC_2690a.JPG
DSC_2686a.JPG
Re: Moje wyroby - tier
: 17 mar 2018, 21:04
autor: tier
Szprotki na ostro
DSC_2739a.JPG
DSC_2743a.JPG
DSC_2744a.JPG
DSC_2746a.JPG
Re: Moje wyroby - tier
: 18 mar 2018, 7:20
autor: sverige2
Pięknie wyglądają te szproty Tieru, czy mógłbyś opisać bliżej, co jak, i za ile ?
Re: Moje wyroby - tier
: 18 mar 2018, 9:52
autor: tier
Szprot wędzony ze sklepu (niestety, świeżych brak) odcięte łby i ogony, obsypane pieprzem, na góre daję cebulkę oraz chilli zalewam olejem i szybkowar na 40min.