Kiełbasa z grilla z dodatkami
: 19 lis 2016, 18:18
Składniki:
- kiełbasa
- papryka żółta
- papryka czerwona
- cebula
- cukinia
- olej kujawski (cytryna bazylia) - można dodać oczywiście świeżą bazylię i sok z cytryny.
- folia aluminiowa
Przygotowanie:
Paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka. Cukinię kroimy w półplasterki. Wkładamy do miseczki, zalewamy niewielką ilością oleju i mieszamy. Odstawiamy do lodówki na około 3 godziny. Kiełbasę podpiekamy delikatnie na grillu. Po tym jak kiełbasa uzyska właściwy dla nas kolor zdejmujemy ją z grilla i układamy na folii aluminiowej. Obkładamy wcześniej przygotowanymi warzywami. Zawijamy i układamy na grillu. Trzymamy około 15 minut.
- kiełbasa
- papryka żółta
- papryka czerwona
- cebula
- cukinia
- olej kujawski (cytryna bazylia) - można dodać oczywiście świeżą bazylię i sok z cytryny.
- folia aluminiowa
Przygotowanie:
Paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka. Cukinię kroimy w półplasterki. Wkładamy do miseczki, zalewamy niewielką ilością oleju i mieszamy. Odstawiamy do lodówki na około 3 godziny. Kiełbasę podpiekamy delikatnie na grillu. Po tym jak kiełbasa uzyska właściwy dla nas kolor zdejmujemy ją z grilla i układamy na folii aluminiowej. Obkładamy wcześniej przygotowanymi warzywami. Zawijamy i układamy na grillu. Trzymamy około 15 minut.