Pasztet
: 21 lis 2016, 13:13
Pracowity był weekend - podczas porządków w zamrażarce (idą święta) odkryłem parę paczuszek zawierających troszkę mięs gotowanych, całą dziką gęś, kawałek sarniny i zapadła szybka decyzja - robimy pasztet
Szybka wizyta w mięsnym dokupiłem łopatki, podgardla, parę dużych udek z kurczaka i 1 kilogram wątróbki drobiowej .
Wszystkie mięsa podsmażone i ugotowane z włoszczyzną, wątróbka podsmażona z cebulką. Cały wsad mięsny i warzywa, wątróbka, 3 kajzerki namoczone w rosole poszły na maszynkę do mielenia do tego 10 jajek, sól, pieprz i gałka do smaku i do piekarnika
Szybka wizyta w mięsnym dokupiłem łopatki, podgardla, parę dużych udek z kurczaka i 1 kilogram wątróbki drobiowej .
Wszystkie mięsa podsmażone i ugotowane z włoszczyzną, wątróbka podsmażona z cebulką. Cały wsad mięsny i warzywa, wątróbka, 3 kajzerki namoczone w rosole poszły na maszynkę do mielenia do tego 10 jajek, sól, pieprz i gałka do smaku i do piekarnika