Strona 1 z 3

Nasza mała masarnia - asortyment wyrobów

: 26 lis 2016, 21:13
autor: pis67
Mała masarnia - potrzebujemy wykaz - propozycje na produkcję, taką na początek.... Taka zabawa.... :cool:
Rozpocznę z grubej standardowej rury :
1. Krakowska
2. Myśliwska
3. Polska surowa

I dalej jedziemy...

Re: Nasza mała masarnia - asortyment wyrobów

: 26 lis 2016, 21:17
autor: Maad
parówki
parówkowa
kaszanka
salceson

Re: Nasza mała masarnia - asortyment wyrobów

: 26 lis 2016, 21:32
autor: gwizdek
Żywiecka

Re: Nasza mała masarnia - asortyment wyrobów

: 26 lis 2016, 21:44
autor: Grzegorz Z.
bez kabanosów nie widzę opcji :)

Re: Nasza mała masarnia - asortyment wyrobów

: 26 lis 2016, 21:46
autor: Sivon
A wędzonki? Szynka, polędwica, boczek?

Re: Nasza mała masarnia - asortyment wyrobów

: 26 lis 2016, 22:27
autor: Sla100
BALERON !!!!!!!!!!

baleron.jpg

Re: Nasza mała masarnia - asortyment wyrobów

: 26 lis 2016, 22:36
autor: KURP
Ja bym widział taki asortyment:
Wędzonki:
Polędwica wędzona parzona
Polędwica wędzona łososiowa (surowa)
Polędwica w słoninie (tak jak to beiot robił)
Rolada z polędwicy (ale to do dyskusji)
Polędwiczka wędzona surowa
Polędwiczka wędzona w przyprawach
Szynka wędzona parzona
Szynka wędzona łososiowa (surowa)
Szynka ze skórą
Szynka dyszka parzona (na specjalne zamówienie)
Szynka z nogą parzona (na specjalne zamówienie)
Boczek wędzony parzony
Boczek wędzony surowy
Boczek wędzony rolowany odparzany (z przyprawami)
Boczek faszerowany (odparzany w prasce)
Baleron wędzony odparzany
Baleron w kątnicy wołowej odparzany
Golonka wędzona
Rolada lazdijajska

Re: Nasza mała masarnia - asortyment wyrobów

: 26 lis 2016, 22:42
autor: KURP
Wędliny:
Kabanosy
Kabanosy na ostro
Kiełbasa biała
Kiełbasa cienka zwykła
Kiełbasa czosnkowa
Kiełbasa chłopska
Kiełbasa krucha z galaretką
Kiełbasa krakowska
Kiełbasa żywiecka
Kiełbasa lisiecka
Kiełbasa myśliwska
Kiełbasa jałowcowa
Kiełbasa polska surowa
Palcówka
Parówki
Parówkowa
Serdelki
Frankfurterki

Re: Nasza mała masarnia - asortyment wyrobów

: 26 lis 2016, 22:43
autor: KURP
Wędliny podrobowe:
Salceson biały
Salceson czarny
Kaszanka
Kaszanka biała
Pasztetowa podwędzana
Wątrobianka
Smalec

Re: Nasza mała masarnia - asortyment wyrobów

: 26 lis 2016, 22:44
autor: Roger
Piotrek dawaj nazwy własne jak chcesz być rozpoznawalny ... nie ma Krakowskiej tylko Gruba Mazurska , nie ma myśliwskiej tylko Leśna Mazurska ... nie ma Polskiej surowej tylko Jeziorak, nue Szynka babuni tyko Przysmak tesciowej, nie Baleron tylko Karczek Mazurski etc ...
Po jaką cholerę powielać znane i być n-tym w kolejce ambicji ;)
Rób dobrze po swojemu nazwij po swojemu i wyróżniaj się jakością ;)


Tapniete z GT-I9500