Likier krówkowy
: 27 lis 2016, 18:39
Pierwszy likier na święta już zamieszany. Likier krówkowy jest pyszny a jednocześnie prosty do zrobienia -gorąco go polecam.
Likier krówkowy
Składniki:
0,5 kg krówek (waga już bez papierków)
0,5 l śmietany 30%
0,5 l wódki 50%
Sposób wykonania
Krówki rozpuściłam w śmietanie podgrzewając lekko na gazie . Trzeba pilnować , żeby śmietana się nie zagotowała. Odstawić do ostygnięcia. Do zimnej masy wlać wódkę , wymieszać. Odstawić do lodówki na 2-3 dni do przegryzienia się smaków.
Tym razem robiłam z 0,4 wszystkich składników, bo akurat tyle miałam śmietany. Wyszły mi tyle ile widać na ostatnim zdjęciu
S M A C Z N E G O ! ! !
Likier krówkowy
Składniki:
0,5 kg krówek (waga już bez papierków)
0,5 l śmietany 30%
0,5 l wódki 50%
Sposób wykonania
Krówki rozpuściłam w śmietanie podgrzewając lekko na gazie . Trzeba pilnować , żeby śmietana się nie zagotowała. Odstawić do ostygnięcia. Do zimnej masy wlać wódkę , wymieszać. Odstawić do lodówki na 2-3 dni do przegryzienia się smaków.
Tym razem robiłam z 0,4 wszystkich składników, bo akurat tyle miałam śmietany. Wyszły mi tyle ile widać na ostatnim zdjęciu
S M A C Z N E G O ! ! !