Strona 1 z 1

Kiełbasa Jałowcowa Spółdzielni KzG, wędzona, pieczona.

: 28 lis 2016, 11:44
autor: Sivon
Kiełbasa Jałowcowa Spółdzielni KzG, wędzona, pieczona.

Receptura na 10kg. Mięso peklowane 18 gr/kg

1. Wp kl. I peklowana - 3,0 kg sitko 18mm
2. Wp kl. II peklowana - 5,0 kg sitko 10mm
3. Wp kl. III peklowana - 1,0 kg kutrowanie
4. Pogdardle lub pachwina 1,0 kg sitko 6/8mm


Przyprawy:

pieprz 20g, cukier 10g, jałowiec mielony (owoc) 40-45g.

Nadziewanie w jelita wp 32, wędzona a następnie podpiekana w wędzarni

Wyjęta z wędzarni, stygnie i nabiera smaku

jał02.jpg


A tutaj w wersji bez końca, na okrągło specjalnie do fotki

DSCN5010.jpg


DSCN5018.jpg


Podsuszona smakuje o wiele bardziej.

jałowcowa.jpg