Kiełbasa Jałowcowa Spółdzielni KzG, wędzona, pieczona.
: 28 lis 2016, 11:44
Kiełbasa Jałowcowa Spółdzielni KzG, wędzona, pieczona.
Receptura na 10kg. Mięso peklowane 18 gr/kg
1. Wp kl. I peklowana - 3,0 kg sitko 18mm
2. Wp kl. II peklowana - 5,0 kg sitko 10mm
3. Wp kl. III peklowana - 1,0 kg kutrowanie
4. Pogdardle lub pachwina 1,0 kg sitko 6/8mm
Przyprawy:
pieprz 20g, cukier 10g, jałowiec mielony (owoc) 40-45g.
Nadziewanie w jelita wp 32, wędzona a następnie podpiekana w wędzarni
Wyjęta z wędzarni, stygnie i nabiera smaku
A tutaj w wersji bez końca, na okrągło specjalnie do fotki
Podsuszona smakuje o wiele bardziej.
Receptura na 10kg. Mięso peklowane 18 gr/kg
1. Wp kl. I peklowana - 3,0 kg sitko 18mm
2. Wp kl. II peklowana - 5,0 kg sitko 10mm
3. Wp kl. III peklowana - 1,0 kg kutrowanie
4. Pogdardle lub pachwina 1,0 kg sitko 6/8mm
Przyprawy:
pieprz 20g, cukier 10g, jałowiec mielony (owoc) 40-45g.
Nadziewanie w jelita wp 32, wędzona a następnie podpiekana w wędzarni
Wyjęta z wędzarni, stygnie i nabiera smaku
A tutaj w wersji bez końca, na okrągło specjalnie do fotki
Podsuszona smakuje o wiele bardziej.