Kiełbasa Żywiecka Spółdzielni KzG, wędzona, pieczona.
: 28 lis 2016, 11:56
Kiełbasa Żywiecka spółdzielni KzG, pieczona podsuszana. Receptura na 20kg
Peklowana każda klasa osobno 18-19g/kg, tłuszcz solony
1. Wieprzowina kl. I peklowana - 10, 0 kg / siatka 20mm
2. Wieprzowina kl. II peklowana - 6,0 kg / siatka 10mm
3. Wołowina kl. II peklowana - 3 kg / siatka 2mm kutrowanie
4. Tłuszcz twardy 1kg / siatka 8mm
Przyprawy:
Cukier 20g ( dawka 1g/kg)
Pieprz czarny, młotkowany 50g (dawka 2,5g/kg)
Czosnek 60g (3gr/kg)
Odkręcamy batony 35-40cm.
Wędzenie ciepłym dymem 3h a następnie pieczenie do uzyskania 68 stopni.
Krojona na szybko, jeszcze świeża
Smacznego
Peklowana każda klasa osobno 18-19g/kg, tłuszcz solony
1. Wieprzowina kl. I peklowana - 10, 0 kg / siatka 20mm
2. Wieprzowina kl. II peklowana - 6,0 kg / siatka 10mm
3. Wołowina kl. II peklowana - 3 kg / siatka 2mm kutrowanie
4. Tłuszcz twardy 1kg / siatka 8mm
Przyprawy:
Cukier 20g ( dawka 1g/kg)
Pieprz czarny, młotkowany 50g (dawka 2,5g/kg)
Czosnek 60g (3gr/kg)
Odkręcamy batony 35-40cm.
Wędzenie ciepłym dymem 3h a następnie pieczenie do uzyskania 68 stopni.
Krojona na szybko, jeszcze świeża
Smacznego