Kiełbasa Myśliwska Spółdzielni KzG, wędzona, pieczona.
: 28 lis 2016, 12:12
Kiełbasa myśliwska pieczona, receptura na 25kg
Peklowana dawką 18 gr/kg, czas peklowania 72h
1. Wp kl. I peklowana - 10,0 kg sitko 13mm
2. Wp kl. II peklowana - 12,0 kg sitko 8mm
3. Wp kl. III peklowana - 3,0 kg kutrowanie
Przyprawy:
pieprz młotkowany 60g, cukier 25g, czosnek 90g, jałowiec mielony (owoc) 40g.
Nadziewanie w jelita cienkie. Wędzenie ciepłym dymem około 3 godzin, następnie pieczenie w wędzarni. Kiełbasę należy podsuszyć i można jeść, smacznego.
Peklowana dawką 18 gr/kg, czas peklowania 72h
1. Wp kl. I peklowana - 10,0 kg sitko 13mm
2. Wp kl. II peklowana - 12,0 kg sitko 8mm
3. Wp kl. III peklowana - 3,0 kg kutrowanie
Przyprawy:
pieprz młotkowany 60g, cukier 25g, czosnek 90g, jałowiec mielony (owoc) 40g.
Nadziewanie w jelita cienkie. Wędzenie ciepłym dymem około 3 godzin, następnie pieczenie w wędzarni. Kiełbasę należy podsuszyć i można jeść, smacznego.