Buraki z pomarańczami
: 02 gru 2016, 8:22
Składniki:
2 kg buraków
3 średnie pomarańcza + sok wyciśnięty z dwóch
sól pół łyżeczki
2 łyżki cukru .. można dać więcej jak ktoś lubi bardziej słodkie
Buraki gotujemy, obieramy ze skóry, ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy pokrojone w kostkę obrane ze skóry i pozbawione albedo pomarańcze, dodajemy sok, cukier i sól. Wszystko mieszamy i odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie wkładamy do słoików i pasteryzujemy 12-15 minut.
Smacznego
2 kg buraków
3 średnie pomarańcza + sok wyciśnięty z dwóch
sól pół łyżeczki
2 łyżki cukru .. można dać więcej jak ktoś lubi bardziej słodkie
Buraki gotujemy, obieramy ze skóry, ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy pokrojone w kostkę obrane ze skóry i pozbawione albedo pomarańcze, dodajemy sok, cukier i sól. Wszystko mieszamy i odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie wkładamy do słoików i pasteryzujemy 12-15 minut.
Smacznego