Karp pustelnika.
: 08 gru 2016, 19:47
1 kg karpia.
1 kg cytryn.
0,5 kg cebuli.
1 czerwona papryka.
sól pieprz.
Rybę pokroić w dzwonka, doprawić solą,pieprzem. W żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwę cytryn pokrojonych w plasterki na nie warstwę cebuli pokrojonej też w plastry. Na cebulę położyć dzwonka, a na rybę resztę plastrów cytryny i cebuli, na sam wierzch piórka papryki. Piec w temp. 180 st przez pół godz.
Po wyjęciu ryby, w naczyniu zostaje sporo rybnego sosu, dodajemy do niego bulion warzywny - i zupa pustelnika gotowa , podawać z grzankami.
1 kg cytryn.
0,5 kg cebuli.
1 czerwona papryka.
sól pieprz.
Rybę pokroić w dzwonka, doprawić solą,pieprzem. W żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwę cytryn pokrojonych w plasterki na nie warstwę cebuli pokrojonej też w plastry. Na cebulę położyć dzwonka, a na rybę resztę plastrów cytryny i cebuli, na sam wierzch piórka papryki. Piec w temp. 180 st przez pół godz.
Po wyjęciu ryby, w naczyniu zostaje sporo rybnego sosu, dodajemy do niego bulion warzywny - i zupa pustelnika gotowa , podawać z grzankami.