Rożki kartoflane z kurą.
: 10 gru 2016, 17:19
PO ugotowaniu prawdziwego rosołu, zostaje nam szponder i mięso z kury, wołowinę odkładamy na bok możemy z niej zrobić np. pyzy a my zajmiemy się kurą:
1,5 kg kartofli,mąki ile wejdzie , 2 jaja, sól, tarta bułka, tłuszcz do smażenia,
Kartofle ugotować i przepuścić przez praskę, gdy wystygną dodać jaja i tyle mąki aby ciasto dało się zagnieść. Mięso z kury obrać z kości i pokroić w kostkę, dodać posiekaną cebulę, posolić i popieprzyć. Ciasto rozwałkować i pociąć na kwadraty, nakładać nadzienie i skleić rożki. Maczać w roztrzepanym jaju, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rumiano. Polać roztopionym masłem - zjadać na gorąco.
1,5 kg kartofli,mąki ile wejdzie , 2 jaja, sól, tarta bułka, tłuszcz do smażenia,
Kartofle ugotować i przepuścić przez praskę, gdy wystygną dodać jaja i tyle mąki aby ciasto dało się zagnieść. Mięso z kury obrać z kości i pokroić w kostkę, dodać posiekaną cebulę, posolić i popieprzyć. Ciasto rozwałkować i pociąć na kwadraty, nakładać nadzienie i skleić rożki. Maczać w roztrzepanym jaju, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rumiano. Polać roztopionym masłem - zjadać na gorąco.