Śledzie wiśniowe
: 11 gru 2016, 10:44
Śledź w zalewie wiśniowej
1 kg śledzi pełnych solonych
1/ 2 litra wiśni w occie razem z sokiem
2 cebule
1 szk. wody
1 - 2 łyżki cukru
Wykonanie :
Śledzie wyfiletować i wymoczyć pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Do wiśni z sokiem dolać wody i doprawić cukrem aby smak był słodko kwaśny.
Śledzie włożyć do miseczki posypać cebulą i zalać zalewą wiśniową, pozostawić do następnego dnia.
Jeśli ktoś nie posiada wiśni w occie, może użyć kompotu wiśniowego i zakwasić go octem.
Przepis pochodzi z książki ,,Kuchnia Pałucka''
1 kg śledzi pełnych solonych
1/ 2 litra wiśni w occie razem z sokiem
2 cebule
1 szk. wody
1 - 2 łyżki cukru
Wykonanie :
Śledzie wyfiletować i wymoczyć pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Do wiśni z sokiem dolać wody i doprawić cukrem aby smak był słodko kwaśny.
Śledzie włożyć do miseczki posypać cebulą i zalać zalewą wiśniową, pozostawić do następnego dnia.
Jeśli ktoś nie posiada wiśni w occie, może użyć kompotu wiśniowego i zakwasić go octem.
Przepis pochodzi z książki ,,Kuchnia Pałucka''