Czytam tylko forum, podziwiam wyroby, i pomyślałem, że chyba czas, abym sam coś wrzucił. To wyniki ostatniego dymienia.
Szynki i boczki peklowane na mokro 6 dni, zgodnie z tabelą.
Boczki, szynka, i polędwica peklowana na sucho, 2 dni w zimnym dymie po 4 godziny, i ostatni dzień 3 godziny na zimno, plus godzina na ciepło (do 60 stopni)
Batony - mięso peklowane na sucho, 3 dni, potem nadziewanie, dojrzewanie 4 dni z czego 2 w zimnym dymie, ostatni na ciepło 4 godziny. Teraz jeszcze trochę powiszą.
Słoczu robi zadyme :)
- Sloczu87
- Posty: 4
- Rejestracja: 08 lis 2016, 18:14
- Lokalizacja: Nidzica
Słoczu robi zadyme :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Ela K.
- Posty: 347
- Rejestracja: 06 lis 2016, 16:37
- Lokalizacja: Ostróda
Re: Słoczu robi zadyme :)
Piękne wyroby
[align=center]"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu" Antoine de Saint-Exupéry – Mały Książę[/align]