Pieczarki z czosnkiem.
: 01 sty 2017, 11:16
Sałatka dla 2 - 3 osób lubiących czosnek.
Pół kilo małych pieczarek wrzucamy na osolony i z czubatą łyżeczką kwasku cytrynowego wrzątek i gotujemy przez 3 minuty, następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą. A jak wystygną kroimy na pół. Dwie czubate łyżki majonezu, dwie czubate łyżki śmietany lub jogurtu do tego 4 - 5 dużych ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę, dwie czubate łyżki utartego żółtego sera, sól i pieprz do smaku. Pieczarki wrzucić do sosu i wymieszać. Odstawić do lodówki na dwie godziny aby się przegryzło.
Nie spożywać przed ważnym spotkaniem
Pół kilo małych pieczarek wrzucamy na osolony i z czubatą łyżeczką kwasku cytrynowego wrzątek i gotujemy przez 3 minuty, następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą. A jak wystygną kroimy na pół. Dwie czubate łyżki majonezu, dwie czubate łyżki śmietany lub jogurtu do tego 4 - 5 dużych ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę, dwie czubate łyżki utartego żółtego sera, sól i pieprz do smaku. Pieczarki wrzucić do sosu i wymieszać. Odstawić do lodówki na dwie godziny aby się przegryzło.
Nie spożywać przed ważnym spotkaniem