Pasta z makreli
: 05 mar 2017, 20:50
Autorem przepisu w wersji oryginalnej jest Kolega Kostek .. ja trochę składników zmieniłam i tak powstała kolejna wersja tej pasty.
Składniki:
3 średnie obrane wędzone makrele
1 kostka masła
3 łyżki przecieru pomidorowego
dodałam jeszcze 2 łyżki ketchupu ostrego
sól, pieprz do smaku
zrezygnowałam z czosnku granulowanego na rzecz cebuli czerwonej pokrojonej w drobną kostkę
Wszystkie składniki zblendowałam, trochę to trwało najlepiej wrzucić składniki do miski od robota kuchennego, założyć nóż i niech sobie powoli wszystko wymiesza. Składniki powinny być schłodzone, przed ich połączeniem.
Smacznego
Składniki:
3 średnie obrane wędzone makrele
1 kostka masła
3 łyżki przecieru pomidorowego
dodałam jeszcze 2 łyżki ketchupu ostrego
sól, pieprz do smaku
zrezygnowałam z czosnku granulowanego na rzecz cebuli czerwonej pokrojonej w drobną kostkę
Wszystkie składniki zblendowałam, trochę to trwało najlepiej wrzucić składniki do miski od robota kuchennego, założyć nóż i niech sobie powoli wszystko wymiesza. Składniki powinny być schłodzone, przed ich połączeniem.
Smacznego