Strona 1 z 1

Konserwa rybna w sosie pomidorowym

: 05 mar 2017, 21:22
autor: Anuś
Nie ma w tym przepisie nic trudnego, wystarczy dobrze skomponować sobie sos pomidorowy. Do jego sporządzenia użyłam własnego przecieru pomidorowego, podsmażoną na złoty kolor cebulę białą, sól pieprz i słodką paprykę mieloną. Sos należy spróbować dopiero po całkowitym ostudzeniu. Pasteryzacja była dwukrotna. Przechowuje w lodówce. Z tej porcji wyszły pięć słoików. Zastanawiam się tylko, czy można było włożyć bezpośrednio do słoika surową rybę, czy trzeba tak zrobić jak ja to uczyniłam, czyli parzyć ją kilka minut.
P1050632.JPG
P1050637.JPG

P1050642.JPG
P1050644.JPG

8-)

Re: Konserwa rybna w sosie pomidorowym

: 05 mar 2017, 22:21
autor: Roger
Wkładaj surową ;)

Tapniete z Tapatalk

Re: Konserwa rybna w sosie pomidorowym

: 05 mar 2017, 22:41
autor: Anuś
Roger pisze:Wkładaj surową ;)

Tapniete z Tapatalk

Dzięki Robert :D