Krzysiek wędzi i pędzi
: 12 kwie 2017, 21:45
To już jutro. Długo oczekiwane wędzenie. Praktycznie roczna przerwa w wędzeniu - mam nadzieję że nie odbije się negatywnie na jakości wyrobów. Przygotowane :
- 6 kg kiełbasy wiejskiej ( będzie pieczona )
- 6 kg kiełbasy białej do parzenia
- ok 15 kg wędzonek ( szynki, boczki, schaby)
- w tym 3 kg boczku peklowanego na sucho - mój debiut.
A do tego jutro odbędzie się degustacja swojskiego alkoholu. Już nie mogę się doczekać
- 6 kg kiełbasy wiejskiej ( będzie pieczona )
- 6 kg kiełbasy białej do parzenia
- ok 15 kg wędzonek ( szynki, boczki, schaby)
- w tym 3 kg boczku peklowanego na sucho - mój debiut.
A do tego jutro odbędzie się degustacja swojskiego alkoholu. Już nie mogę się doczekać