Podpłomyki moje
: 20 maja 2017, 10:45
Podpłomyki moje
3 szk. mąki żytniej
1 szk. otrąb ( najlepiej żytnich)
2 łyżki miodu
1/2 szk. mielonych orzechów laskowych
Woda 1 - 2 szk.
Wykonani :
Wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać na jednolitą masę.
Ciasto powinno mieć konsystencje jak na makaron. Cienko rozwałkować.
Piec na rozgrzanych kamieniach lub blasze.
3 szk. mąki żytniej
1 szk. otrąb ( najlepiej żytnich)
2 łyżki miodu
1/2 szk. mielonych orzechów laskowych
Woda 1 - 2 szk.
Wykonani :
Wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać na jednolitą masę.
Ciasto powinno mieć konsystencje jak na makaron. Cienko rozwałkować.
Piec na rozgrzanych kamieniach lub blasze.