Zupa gulaszowa a'la tier
: 11 lis 2016, 10:59
Zupa gulaszowa z kociołka
- 1 kg mięsa wołowego
- 0,2-0,3 kg wędzonej słoniny
- 2 papryki (zielona, czerwona)
- 3 duże cebule
- 2 marchewki
- 4 pomidory
- 4 duże ząbki czosnku
- papryka słodka, wędzona, pieprz, sól do smaku
Rozgrzewamy kociołek i dodajemy pokrojoną w kostkę słoninę, smażymy do wytopienia tłuszczu.
Następnie dodajmy paprykę i delikatnie przesmażamy
Dodajemy mięso i cebulę, chwilę smażymy
Dolewamy wodę i gotujemy na wolnym ogniu ok godziny, na koniec doprawiamy do smaku i gotowe
- 1 kg mięsa wołowego
- 0,2-0,3 kg wędzonej słoniny
- 2 papryki (zielona, czerwona)
- 3 duże cebule
- 2 marchewki
- 4 pomidory
- 4 duże ząbki czosnku
- papryka słodka, wędzona, pieprz, sól do smaku
Rozgrzewamy kociołek i dodajemy pokrojoną w kostkę słoninę, smażymy do wytopienia tłuszczu.
Następnie dodajmy paprykę i delikatnie przesmażamy
Dodajemy mięso i cebulę, chwilę smażymy
Dolewamy wodę i gotujemy na wolnym ogniu ok godziny, na koniec doprawiamy do smaku i gotowe