Strona 1 z 1

Zrazy po Podlasku

: 11 lis 2016, 11:20
autor: tier
Wariacji ciąg dalszy.. kolejne danie z kociołka nazwałem "Zrazy po Podlasku" 8-) Będziemy potrzebowali:

- 1 kg karkówki
- 1,5 kg ziemniaków
- mała kapusta włoska
- kilka ogórków, cebula, marchewka
- ostra musztarda
- sól, pieprz do smaku

Mięso kroimy na tzw. kotlety, rozbijamy, doprawiamy, smarujemy musztardą na to dajemy liść kapusty, układamy ogórek, cebulę i zawijamy

IMG_5888.jpg
IMG_5884.jpg


I przesmażamy na patelni

IMG_5901.jpg

IMG_5904.jpg


Kociołek wykładamy kapustą, układamy zrazy, przekładamy warzywami. Na patelnię wlewamy trochę wody i zbieramy tzw sos, zalewamy kociołek. Na góre dajemy liście kapusty i gotujemy ok 40 min

IMG_5915.jpg


Pod koniec dodajemy pokrojone ziemniaki, solimy i posypujemy papryką, gotujemy kolejne 15-20 min.

IMG_5938.jpg

IMG_5943.jpg

Re: Zrazy po Podlasku

: 11 lis 2016, 16:19
autor: Ela K.
Widzę kolejną propozycję na zlot ;)

Re: Zrazy po Podlasku

: 26 lis 2016, 12:21
autor: Sla100
Tieru mam taki kociolek ale emaliowany to chyba nie ma znaczenia za bardzo co ????

download/file.php?mode=view&id=731" onclick="window.open(this.href);return false;