Konserwa z indyka
: 05 gru 2017, 9:34
Składniki:
- udziec z indyka 1,1 kg (bez ścięgien, błonek)
- skórki wp. rozgotowane 80 g
- peklosól 13 g/1 kg
- cebula suszona 4 g
- czosnek granulowany 1,6 g
- pieprz świeżo mielony 5,5 g (dla mniej 'ostrolubnych' 2-3 g)
- mąka ziemniaczana 4 g
- woda 120 ml
Mięso kroimy w kostkę 2-2,5 cm i peklujemy przez 24h, następnie dodajemy rozgotowane posiekane (lub zmielone) skórki, przyprawy, wodę i wyrabiamy przez 5min robotem na kleista masę. Napełniamy puszki 350 ml lub słoiki i gotujemy w szybkowarze 60 min.
Smacznego :D
- udziec z indyka 1,1 kg (bez ścięgien, błonek)
- skórki wp. rozgotowane 80 g
- peklosól 13 g/1 kg
- cebula suszona 4 g
- czosnek granulowany 1,6 g
- pieprz świeżo mielony 5,5 g (dla mniej 'ostrolubnych' 2-3 g)
- mąka ziemniaczana 4 g
- woda 120 ml
Mięso kroimy w kostkę 2-2,5 cm i peklujemy przez 24h, następnie dodajemy rozgotowane posiekane (lub zmielone) skórki, przyprawy, wodę i wyrabiamy przez 5min robotem na kleista masę. Napełniamy puszki 350 ml lub słoiki i gotujemy w szybkowarze 60 min.
Smacznego :D