Jaja marynowane - Amish Mustard Pickled Eggs
: 19 mar 2018, 7:13
Testowane kilka razy, zasmakowało Mazowszance a i Krasnalowi z Gzikiem, to wrzucam przepis
Fotek nie posiadam, jakoś przeoczyłem ten element lansu...
1 filiżanka = 240 ml (tak przyjąłem)
12 jaj, 4 filiżanki wody, 1 filiżanka octu, 1 filiżanka cukru, łyżka stołowa soli morskiej, łyżka stołowa gorczycy, 3 łyżki ostrej musztardy, łyżka kurkumy, pół łyżeczki płatków chilli.
Jaja gotować około 10 minut. Ostudzić, obrać.
Zagotować wodę z octem, solą i cukrem. Dodać gorczycę (białą), musztardę, kurkumę i płatki chilli. Pogotować jeszcze około 5 minut. Ostudzić.
Cebulę obrać, pokroić w talarki. W słoiku układać jaja, przekładając krążkami cebuli. Zalać marynatą. Odstawić do lodówki lub w chłodne miejsce na 10-14 dni.
Fotek nie posiadam, jakoś przeoczyłem ten element lansu...
1 filiżanka = 240 ml (tak przyjąłem)
12 jaj, 4 filiżanki wody, 1 filiżanka octu, 1 filiżanka cukru, łyżka stołowa soli morskiej, łyżka stołowa gorczycy, 3 łyżki ostrej musztardy, łyżka kurkumy, pół łyżeczki płatków chilli.
Jaja gotować około 10 minut. Ostudzić, obrać.
Zagotować wodę z octem, solą i cukrem. Dodać gorczycę (białą), musztardę, kurkumę i płatki chilli. Pogotować jeszcze około 5 minut. Ostudzić.
Cebulę obrać, pokroić w talarki. W słoiku układać jaja, przekładając krążkami cebuli. Zalać marynatą. Odstawić do lodówki lub w chłodne miejsce na 10-14 dni.