Cukinia faszerowana
: 12 lis 2016, 19:47
Składniki:
- cukinia
- mięso mielone
- cebula
- papryka słodka
- sól
- pieprz
- ser
Przygotowanie:
Cukinię kroimy na pół. Wydrążamy środek. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do mielonego mięsa. Przyprawiamy do smaku. Można użyć oczywiście przypraw według własnych smaków. Wkładamy mięso do wydrążonej cukinii. Układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową i wkładamy do piekarnika. Temperatura pieczenia 180 stopni, czas około 40 minut. Przed końcem pieczenia posypujemy startym serem.
- cukinia
- mięso mielone
- cebula
- papryka słodka
- sól
- pieprz
- ser
Przygotowanie:
Cukinię kroimy na pół. Wydrążamy środek. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do mielonego mięsa. Przyprawiamy do smaku. Można użyć oczywiście przypraw według własnych smaków. Wkładamy mięso do wydrążonej cukinii. Układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową i wkładamy do piekarnika. Temperatura pieczenia 180 stopni, czas około 40 minut. Przed końcem pieczenia posypujemy startym serem.