Czy mięso z gęsi peklujemy samą peklosolą czy mieszaniną peklosoli z solą ?
Mięso z gęsi jest czerwone i podobne do wieprzowiny, więc czy można zastosować solankę z 80 gr. peklosoli na 1 litr wody ?
Gęś a peklowanie
- janO
- Posty: 11
- Rejestracja: 11 lis 2016, 15:45
Gęś a peklowanie
Droga "Unio Europejska", ty się do moich wędzonek nie wpierniczaj.
- Kruszynka
- Posty: 197
- Rejestracja: 06 lis 2016, 16:05
- Lokalizacja: Wejherowo
Re: Gęś a peklowanie
janO pisze:Czy mięso z gęsi peklujemy samą peklosolą czy mieszaniną peklosoli z solą ?
Mięso z gęsi jest czerwone i podobne do wieprzowiny, więc czy można zastosować solankę z 80 gr. peklosoli na 1 litr wody ?
Moim zdaniem można peklować jak każde mięso mieszanką.80g/litr będzie dobrze.Tak pekluję półgęski.Na fotce co prawda piersi kacze,ale gęsie wychodzą podobnie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zawsze piję kulturalnie
a czasem z umiarem"
Jakub Wędrowycz
Pozdrawiam serdecznie
a czasem z umiarem"
Jakub Wędrowycz
Pozdrawiam serdecznie
- janO
- Posty: 11
- Rejestracja: 11 lis 2016, 15:45
Re: Gęś a peklowanie
Ale piękne te kaczuchy
dziękuję za odpowiedź
dziękuję za odpowiedź
Droga "Unio Europejska", ty się do moich wędzonek nie wpierniczaj.