Strona 1 z 1

Gęś a peklowanie

: 13 lis 2016, 10:58
autor: janO
Czy mięso z gęsi peklujemy samą peklosolą czy mieszaniną peklosoli z solą ?
Mięso z gęsi jest czerwone i podobne do wieprzowiny, więc czy można zastosować solankę z 80 gr. peklosoli na 1 litr wody ?

Re: Gęś a peklowanie

: 15 lis 2016, 14:43
autor: Kruszynka
janO pisze:Czy mięso z gęsi peklujemy samą peklosolą czy mieszaniną peklosoli z solą ?
Mięso z gęsi jest czerwone i podobne do wieprzowiny, więc czy można zastosować solankę z 80 gr. peklosoli na 1 litr wody ?

Moim zdaniem można peklować jak każde mięso mieszanką.80g/litr będzie dobrze.Tak pekluję półgęski.Na fotce co prawda piersi kacze,ale gęsie wychodzą podobnie :D
005.JPG

Re: Gęś a peklowanie

: 20 lis 2016, 12:39
autor: janO
Ale piękne te kaczuchy :)
dziękuję za odpowiedź