Strona 1 z 1

Tuszonka z cebulą

: 26 lis 2017, 12:25
autor: tier
Kolejna wariacja na temat tuszonki, tym razem wersja z cebulą świeżą, robiłem też eksperyment z suszoną, daje ładny kolor konserwy ale smak mięsa jest lekko gorzkawy.

Tuszonka z cebulą przepis:
Łopatkę kroimy w kawałki 2-2,5cm i peklujemy przez 24h dawką 13g/kg, na dno słoika 350ml wrzucam kilka ziaren pieprzu liść laurowy, plaster cebuli. Następnie upychamy mięso dość ciasno, na górę dajemy ponowie plaster cebuli, szczyptę mielonego pieprzu oraz liść. Sterylizacja w szybkowarze 70min. :)

i_DSCN7406.JPG
i_DSCN7408.JPG

i_DSCN7415.JPG

Re: Tuszonka z cebulą

: 26 lis 2017, 19:06
autor: gwizdek
Przemo wielkie :clap: :clap: :clap:

Podać Tobie adres :?: :D

Re: Tuszonka z cebulą

: 26 lis 2017, 19:58
autor: tier
Podawaj ale skończyły się już, trzeba nowa partię zrobić :mrgreen: