Tuszonka z cebulą

Odpowiedz
Awatar użytkownika
tier
Posty: 769
Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
Lokalizacja: Mońki

Tuszonka z cebulą

Post autor: tier »

Kolejna wariacja na temat tuszonki, tym razem wersja z cebulą świeżą, robiłem też eksperyment z suszoną, daje ładny kolor konserwy ale smak mięsa jest lekko gorzkawy.

Tuszonka z cebulą przepis:
Łopatkę kroimy w kawałki 2-2,5cm i peklujemy przez 24h dawką 13g/kg, na dno słoika 350ml wrzucam kilka ziaren pieprzu liść laurowy, plaster cebuli. Następnie upychamy mięso dość ciasno, na górę dajemy ponowie plaster cebuli, szczyptę mielonego pieprzu oraz liść. Sterylizacja w szybkowarze 70min. :)

i_DSCN7406.JPG
i_DSCN7408.JPG

i_DSCN7415.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
gwizdek
Posty: 1159
Rejestracja: 18 lis 2016, 20:00

Re: Tuszonka z cebulą

Post autor: gwizdek »

Przemo wielkie :clap: :clap: :clap:

Podać Tobie adres :?: :D
Awatar użytkownika
tier
Posty: 769
Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
Lokalizacja: Mońki

Re: Tuszonka z cebulą

Post autor: tier »

Podawaj ale skończyły się już, trzeba nowa partię zrobić :mrgreen:
Odpowiedz

Wróć do „Słoikowe”