Ciekawe i smaczne danie,nadaje się na wigilię
Produkty
70 dag filetów z łososia bez skóry
sok z 1/2 cytryny
sos sojowy
pieprz cytrynowy
mała kapusta włoska
sól
2 cebule
4 łyżki oliwy
50 ml.bardzo wytrawnego białego wina
2-3 łyżki posiekanej kolendry /może być natka pietruszki /
1/2 l bulionu warzywnego /może być z kostki /
Filet osuszyć,pokroić w paski szerokości 2 cm i 4-5 cm długości.Skropić sokiem z cytryny i sosem sojowym,posypać pieprzem cytrynowy.Odstawić na 30 min. do lodówki.
Liście kapusty oderwać,opłukać i włożyć do wrzącej,osolonej wody.Obgotować przez 5 min.Ostudzić,ściąć grube nerwy.
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na 2 łyżkach oliwy na jasnozłoty kolor.Dodać wino i na wolnym ogniu gotować do odparowania płynu.Zdjąć z ognia,dodać posiekaną kolendrę,wymieszać.
Liście kapusty smarować masą cebulową,nałożyć łososia,uformować gołąbki
Gołąbki skropić oliwą.Ułożyć na wkładce do gotowania na parze,umieścić nad wrzącym bulionem.,goować pod przykryciem 20-30 min.
Podawać samodzielnie,lub z ziemniakami z dodatkiem sosu lub polane masełkiem lub olejem.Na fotce z sosem pomidorowym
Gołąbki z łososiem
Przejdź do
- Wędzenie z pasją
- ↳ Podstawy, czyli od czego zacząć
- ↳ Peklowanie podstawy
- ↳ Pasteryzacja podstawy
- ↳ Nasza mała masarnia
- ↳ Wędzenie podstawy
- ↳ Wędzarnie i sprzęt
- ↳ Budowanie wędzarni
- ↳ Sprzęt
- ↳ Kiełbasy i wędzonki
- ↳ Szynki
- ↳ Boczki
- ↳ Balerony
- ↳ Polędwice
- ↳ Kiełbasy cienkie
- ↳ Kiełbasy grube
- ↳ Inne
- ↳ Domowe konserwy i wyroby z szynkowaru
- ↳ Słoikowe
- ↳ Z szynkowara i praski
- ↳ W osłonkach barierowych
- ↳ Pozostałe wyroby parzone
- ↳ Konserwy
- ↳ Wędliny dojrzewające
- ↳ Wyroby podrobowe
- ↳ Kaszanka
- ↳ Salceson
- ↳ Pasztetowa (wątrobianka, leberka)
- ↳ Inne podrobowe...
- ↳ Drób
- ↳ Wędliny drobiowe
- ↳ Inne wyroby
- ↳ Ryby
- ↳ Wędzenie ryb
- ↳ Przetwory rybne
- ↳ Pozostałe wyroby
- ↳ Dziczyzna
- ↳ Zbiór róznych przepisów
- ↳ Biblioteka z pasją
- ↳ Wędliniarstwo
- ↳ Mleczarstwo
- ↳ Przetwórstwo rybne
- ↳ Gastronomia
- ↳ Piekarstwo i cukiernictwo
- ↳ Napoje
- Pozostałe Wyroby
- ↳ W kuchni...
- ↳ Na śniadanie
- ↳ Na obiad
- ↳ Zupy
- ↳ Na kolację
- ↳ Sałatki i surówki
- ↳ Potrawy regionalne
- ↳ Pozostałe potrawy
- ↳ Dodatki do potraw
- ↳ Domowy Fast Food
- ↳ Domowe serowarstwo
- ↳ Sery twarde
- ↳ Sery miękkie
- ↳ Pozostałe wyroby z mleka
- ↳ Domowe trunki
- ↳ Nalewki
- ↳ Wino
- ↳ Piwo
- ↳ Miody pitne
- ↳ Inne
- ↳ Wypieki
- ↳ Chleb
- ↳ Bułki
- ↳ Ciasta i słodkości
- ↳ Pozostałe wypieki
- ↳ Spiżarnia
- ↳ Ogórki, cukina, kabaczki
- ↳ Jabłka, gruszki
- ↳ Dżemy, soki...
- ↳ Grzyby i owoce leśne
- ↳ Pozostałe... (buraczki, dynie, pomidory)
- ↳ Przetwory z CHILLI
- ↳ Potrawy z kociołków, wolnowarów itp.
- ↳ Grill
- ↳ Galeria Naszych wyrobów
- ↳ Nasze Dziedzictwo Kulinarne
- ↳ Kuchnia Pałucka
- ↳ Kuchnia historyczna
- O wszystkim
- ↳ Luźne rozmowy
- ↳ Hyde-Park
- ↳ Pomoc i sprawy techniczne
- ↳ Życzenia i wszystkie inne...
- ↳ Na wesoło ;)
- ↳ Nasze ogrody, działki
- ↳ Konkursy
- ↳ Świąteczny 2016 :)
- ↳ Giełda