Zapiekanka
1 duża cebula
300 g pieczarek
Sól
Pieprz
200 g sera gouda
Tłuszcz do smażenia.
Bagietki.
Wykonanie:
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu, dodajemy szatkowane pieczarki i dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy 2 - 3 łyżki keczupu i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Bagietki przekrawamy na dwie połówki nakładamy farsz , posypujemy tartym serem i zapiekamy w gorącym piekarniku. Podajemy polane keczupem.
Po nałożeniu farszu i sera można zawinąć zapiekanki w folię spożywczą i zamrozić .
Zapiekanka
- lesniak
- Posty: 153
- Rejestracja: 22 lis 2016, 22:07
Zapiekanka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Moja strona o kuchni regionalnej: https://www.facebook.com/kuchniaznin/?fref=ts
- Ela K.
- Posty: 347
- Rejestracja: 06 lis 2016, 16:37
- Lokalizacja: Ostróda
Re: Zapiekanka
Poproszę 2 szt Bardzo apetycznie wyglądają
[align=center]"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu" Antoine de Saint-Exupéry – Mały Książę[/align]
- lesniak
- Posty: 153
- Rejestracja: 22 lis 2016, 22:07
Re: Zapiekanka
Elu już pakuje kurierowi
Moja strona o kuchni regionalnej: https://www.facebook.com/kuchniaznin/?fref=ts
- Ela K.
- Posty: 347
- Rejestracja: 06 lis 2016, 16:37
- Lokalizacja: Ostróda
Re: Zapiekanka
[align=center]"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu" Antoine de Saint-Exupéry – Mały Książę[/align]