Sprzęt podstawowy - nadziewarka
- Artur
- Posty: 20
- Rejestracja: 09 lis 2016, 6:38
- Lokalizacja: Krosno
Re: Sprzęt podstawowy - nadziewarka
Włączę się do tematu. Jaką nadziewarkę polecacie na około 5 kilogramowe porcje kiełbas? Wyroby od parówek czy kabanosów do kiełbas o dużym przekroju. Oczywiście cena ma znaczenie, jednak nie chodzi mi o najtańsze produkty. Najważniejsza jest jakość i funkcjonalność.
- ArkoGdynia
- Posty: 510
- Rejestracja: 08 lis 2016, 14:42
- Lokalizacja: Gdynia
Re: Sprzęt podstawowy - nadziewarka
Artur pisze:Włączę się do tematu. Jaką nadziewarkę polecacie na około 5 kilogramowe porcje kiełbas? Wyroby od parówek czy kabanosów do kiełbas o dużym przekroju. Oczywiście cena ma znaczenie, jednak nie chodzi mi o najtańsze produkty. Najważniejsza jest jakość i funkcjonalność.
Arturze... jedyne nadziewarki, które mogę z czystym sumieniem polecić to wszelkiego rodzaju Hendi, Royal, Tehnologic.... jednak ich koszt jest troszkę większy. Masz tam nadziewarki 5l które w zupełności Ci wystarczą i jeżeli wybierzesz wersję ( ciut droższą) całą z nierdzewki - wraz ze stelarzem - to powiem szczerze że sprzęt jest wieczny!!
Tutaj masz dla przykładu Rvolution 5l... https://www.xxlgastro.pl/pl/xxlselect-n ... AkT58P8HAQ
Sam już od 3 lat operuję hendi 7l i jest nie do zdarcia!!
Wychodzę z założenia że "biednego nie stać na kupowanie dwa razy" - więc od razu wolałem kupić coś co posłuży mi bardzo długie lata!
Z Dymnym pozdrowieniem....
Niech Dym będzie z Tobą.....
- Krzysiek
- Posty: 51
- Rejestracja: 07 kwie 2017, 7:32
Re: Sprzęt podstawowy - nadziewarka
Ehhh nachwaliłem swoją nadziewarkę a ta mi się odpłaciła wywaleniem farszu. Poszła uszczelka.
Posiada ktoś na stanie ?
Posiada ktoś na stanie ?
- ArkoGdynia
- Posty: 510
- Rejestracja: 08 lis 2016, 14:42
- Lokalizacja: Gdynia
Re: Sprzęt podstawowy - nadziewarka
Do Hendi tak, ale do Chińczyka niestety...... pamiętam że w krytycznych sytuacjach jako uszczelki używali koledzy skórki wieprzowej na tłoku i też dawała radę.... wiadomo trochę nieporęczne ale w kryzysowych sytuacjach zawsze można sobie poradzić
Niech Dym będzie z Tobą.....
- Kamil_1
- Posty: 117
- Rejestracja: 09 lis 2016, 19:03
Re: Sprzęt podstawowy - nadziewarka
Ja mam taką... http://emaks.pl/gastronomia-1/napelniac ... -5l-h.html można powiedzieć że "nówka" bo przerobiła blisko 10kg... sprzęt wart pieniędzy...
Pełna nierdzewka łącznie z lejkami...
Osobiście uważam, że warto poczekać... odłożyć i kupić dobry sprzęt
Pełna nierdzewka łącznie z lejkami...
Osobiście uważam, że warto poczekać... odłożyć i kupić dobry sprzęt
- tusiaczek
- Posty: 313
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:44
- Lokalizacja: Gdańsk
Re: Sprzęt podstawowy - nadziewarka
Awaryjnie możesz sobie uszczelnić reklamówką... przetestowane A potem zrób to co każdy kto szedł już tą drogą czyli wywal złom, dozbieraj i spokojnie kup raz a dobrze
- Andym
- Posty: 349
- Rejestracja: 09 gru 2016, 13:36
- Lokalizacja: Warszawa
Re: Sprzęt podstawowy - nadziewarka
Dziadek Maciek 601 224 868, lub
http://wedzarnie.com.pl/ wiem, że ma uszczelki do chińczyków, bo niedawno kupowałem. Koszt niestety około 20 zł.
Pozdrawiam.
http://wedzarnie.com.pl/ wiem, że ma uszczelki do chińczyków, bo niedawno kupowałem. Koszt niestety około 20 zł.
Pozdrawiam.
- Krzysiek
- Posty: 51
- Rejestracja: 07 kwie 2017, 7:32
Re: Sprzęt podstawowy - nadziewarka
Szukam nadziewarki. Robię rzadko i w małych ilościach. Jest coś ciekawego dla mnie czy tylko hendi i royal ?
- tier
- Posty: 769
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Re: Sprzęt podstawowy - nadziewarka
Generalnie wszystkie nadziewarki royalo-hendi podobne, to co wybierzesz nie ma znaczenia. Jeśli mało robisz to 3l wystarczy, zwróć tylko uwagę czy lejki są metalowe oraz czy cała jest z nierdzewki.