Parówki dietetyczne z szynki.
- Piotruś pan
- Posty: 195
- Rejestracja: 16 lis 2016, 18:02
Re: Parówki dietetyczne z szynki.
Dzięki Seba za informację, rozumiem że z całości wsadu bierzesz 30% dolewasz wody i skrobi, kutrujesz aż powstanie emulsja, to napisz jeszcze ile tej skrobi procentowo do tych 30% ?
- Sivon
- Posty: 36
- Rejestracja: 25 lis 2016, 12:31
- Lokalizacja: Wrocław
Re: Parówki dietetyczne z szynki.
Piotrze, to nie typowe parówki, wsad absolutnie niezgodny jak na taki wyrób. Szacuję zawartość tłuszczu na ok 10%. Kutrowałem partiami, dolewając lodowatą wodę i dodając superior aż wsad ładnie emulgował. Ilości mąki ci nie podam bo było na oko i to partiami. Robiąc parówki zgodnie z przepisem, trzymając się temperatur przy kutrowaniu (aby farszu nie przegrzać, myślę że max 15 stopni) dodatek mąki czy też mleka w proszku nie jest konieczny.