Moje wyroby - tier
- Kamil_1
- Posty: 117
- Rejestracja: 09 lis 2016, 19:03
Re: Moje wyroby - tier
Tier'u... przy wrzucaniu fotki z testów... podrzuć przepis na tą smarówkę
- tier
- Posty: 768
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Re: Moje wyroby - tier
Pzzepis będzie oczywiście razem ze zdjęciami
- tier
- Posty: 768
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Re: Moje wyroby - tier
Pierwsze konserwy "zapuszkowane"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- tier
- Posty: 768
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Re: Moje wyroby - tier
Puszkowanie ciąg dalszy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- tier
- Posty: 768
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Re: Moje wyroby - tier
Nototenia w sosie paprykowo, cebulowo-pomidorowym sos ok trzeba dopracować ilość soli do rybki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- tier
- Posty: 768
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Re: Moje wyroby - tier
A dziś robię trochę kaszanki na wyjazd
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Piotruś pan
- Posty: 195
- Rejestracja: 16 lis 2016, 18:02
Re: Moje wyroby - tier
Czy robiłeś już kaszankę z cebulą w konserwie czy to eksperyment?
Boję się o trwałość takiej.
Pozdrawiam.
Boję się o trwałość takiej.
Pozdrawiam.
- Gonzo
- Posty: 683
- Rejestracja: 05 lis 2016, 8:48
- Lokalizacja: Wysokie Mazowieckie
Re: Moje wyroby - tier
U Tiera to pewnie eksperyment. Ale ja w tamtym roku zamknąłem kaszankę w puszkach i sterylizowałem 2 razy (dla pewności bo nie wiem do jakiej temp. mój szybkowar doprowadza) Puszki pojechały z nami do Rumunii i Bułgarii. Nie były w warunkach chłodniczych tylko w klimatyzowanym kamperze gdzie temperatura z tyłu i tak sięgała dwudziestu paru stopni. Puszki przetrzymały całą wyprawę. Zepsuła się jedynie po tygodniu karkówka z cebulą ale z braku czasu była sterylizowana 1 raz i ciepła zabrana w podróż. Pomysł zrobienia karkówki przyszedł ostatniego dnia przed wyjazdem dlatego ciepła i tylko raz sterylizowana.
- ArkoGdynia
- Posty: 510
- Rejestracja: 08 lis 2016, 14:42
- Lokalizacja: Gdynia
Re: Moje wyroby - tier
Kaszanka wyszła rewelacyjna... w 3 Dzikach był test organoleptyczny pod kieliszek ... bajka!!
Niech Dym będzie z Tobą.....
- tier
- Posty: 768
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Re: Moje wyroby - tier
A dziś na śniadanie śledź w sosie musztardowym, kolor ciemny prawdopodobnie od karmelizacji miodu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.