Kiełbasa drobiowa parzona
: 28 lis 2016, 8:18
Skład: filet z piersi kurczaka 2kg podudzia z kurczaka 0,5kg pieprz czarny 1g/kg majeranek 1g/kg sól/peklosól 20g/kg 70/30
Mięso pokrojone w kostkę, dodana sól, peklowane 24h. Mięso z podudzi wraz ze skórą zmielona na sitku 2mm, 0,5kg fileta zmielone na 13mm. Pozostały filet pokrojony w kostkę. Nadziane w jelita wp, osadzane 12h w lodówce następnie wędzone 2,5h zrębkami bukowymi. Parzone do 72stopni w wodzie 75st.
Mięso pokrojone w kostkę, dodana sól, peklowane 24h. Mięso z podudzi wraz ze skórą zmielona na sitku 2mm, 0,5kg fileta zmielone na 13mm. Pozostały filet pokrojony w kostkę. Nadziane w jelita wp, osadzane 12h w lodówce następnie wędzone 2,5h zrębkami bukowymi. Parzone do 72stopni w wodzie 75st.