Skład: filet z piersi kurczaka 2kg podudzia z kurczaka 0,5kg pieprz czarny 1g/kg majeranek 1g/kg sól/peklosól 20g/kg 70/30
Mięso pokrojone w kostkę, dodana sól, peklowane 24h. Mięso z podudzi wraz ze skórą zmielona na sitku 2mm, 0,5kg fileta zmielone na 13mm. Pozostały filet pokrojony w kostkę. Nadziane w jelita wp, osadzane 12h w lodówce następnie wędzone 2,5h zrębkami bukowymi. Parzone do 72stopni w wodzie 75st.
Kiełbasa drobiowa parzona
- Krzysztof
- Posty: 44
- Rejestracja: 08 lis 2016, 20:15
Kiełbasa drobiowa parzona
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Sivon
- Posty: 36
- Rejestracja: 25 lis 2016, 12:31
- Lokalizacja: Wrocław
Re: Kiełbasa drobiowa parzona
Bardzo fajna ta kiełbasa, dobrze uwędzona. Robię podobną z tym że zamiast pieprzu czarnego daję biały, odrobinę kolendry mielonej i czosnku, majeranku nie dodaję. Pozdrawiam.