Karp pustelnika.

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Piotruś pan
Posty: 195
Rejestracja: 16 lis 2016, 18:02

Karp pustelnika.

Post autor: Piotruś pan »

1 kg karpia.
1 kg cytryn.
0,5 kg cebuli.
1 czerwona papryka.
sól pieprz.
Rybę pokroić w dzwonka, doprawić solą,pieprzem. W żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwę cytryn pokrojonych w plasterki na nie warstwę cebuli pokrojonej też w plastry. Na cebulę położyć dzwonka, a na rybę resztę plastrów cytryny i cebuli, na sam wierzch piórka papryki. Piec w temp. 180 st przez pół godz.
Po wyjęciu ryby, w naczyniu zostaje sporo rybnego sosu, dodajemy do niego bulion warzywny - i zupa pustelnika gotowa :D , podawać z grzankami.
Odpowiedz

Wróć do „Pozostałe wyroby”