Moje wyroby - tier
- tier
- Posty: 769
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Moje wyroby - tier
Ostatnio trochę wyrbów zrobiłem, ale czasu zabrakło na wrzucenie... to lecimy... wczorajszy pasztet wyszedł 'wyborny'
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- tier
- Posty: 769
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Re: Podlaski miszmasz...
I zaległe fotki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- BazylWidzew
- Posty: 8
- Rejestracja: 20 gru 2016, 13:02
- Lokalizacja: Mazury
Re: Podlaski miszmasz...
Tieru super Słoninka pięknie się prezentuje
- tier
- Posty: 769
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Re: Podlaski miszmasz...
Dziś Polska w próżnię poszła a gouda w wosk
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- bwie
- Posty: 353
- Rejestracja: 09 lis 2016, 13:12
- Lokalizacja: niedurza wieś
Re: Podlaski miszmasz...
Uuuuu Panie, pikne to są rzeczy
Podaj Przemek przepis na paszteta proszę
Podaj Przemek przepis na paszteta proszę
- tier
- Posty: 769
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Re: Podlaski miszmasz...
Wiesiek, Pasztet wzrowany z przepisu Kulinarnej Wioli. Waga mięsa i podrobów po ugotowaniu:
- mięso z kurczaka, ćwiartki peklowane 640 g
- żoładki peklowane i serca razem 630 g
- wątróbka parzona 460g
- woda z gotowania 400ml
- mleko w proszku 20g
- kasza manna 20g
- pieprz 4-5g
- czosnek w proszku 3g
- płaska łyżka majernaku
Wszystko zmielone 2x na sitku 3mm, dodane przyprawy i wywar zblendowane na głądką masę, w słoiki i pasteryzacja ok godziny. Do części masy dodałem trochę posiekanych oliwek nadziewanych papryką, na zdjęciu widoczny taki kawałek pappryki
- mięso z kurczaka, ćwiartki peklowane 640 g
- żoładki peklowane i serca razem 630 g
- wątróbka parzona 460g
- woda z gotowania 400ml
- mleko w proszku 20g
- kasza manna 20g
- pieprz 4-5g
- czosnek w proszku 3g
- płaska łyżka majernaku
Wszystko zmielone 2x na sitku 3mm, dodane przyprawy i wywar zblendowane na głądką masę, w słoiki i pasteryzacja ok godziny. Do części masy dodałem trochę posiekanych oliwek nadziewanych papryką, na zdjęciu widoczny taki kawałek pappryki
- bwie
- Posty: 353
- Rejestracja: 09 lis 2016, 13:12
- Lokalizacja: niedurza wieś
Re: Podlaski miszmasz...
Od jakiegoś czasu za mną chodzi taki pasztet, tak się przymierzam i przymierzam, muszę w końcu zrobić. Dzięki
- Henio
- Posty: 56
- Rejestracja: 10 lis 2016, 10:55
Re: Podlaski miszmasz...
Zadziwia mnie kolor tego pasztetu
- tier
- Posty: 769
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Re: Podlaski miszmasz...
Henio, Ściemniać można że to z dzika (taki oszukany przepis) Dziś na kolację "Polska" po kilku dniach w próżni.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Anuś
- Posty: 144
- Rejestracja: 06 lis 2016, 18:20
- Lokalizacja: okolice Łodzi
Re: Podlaski miszmasz...
Zrobiłam taki pasztet jak Kolega Tier .. niestety nie peklowałam składników i wyszedł taki jaki wyszedł. W smaku ok ale kolor w odcieniu szarości. Następnym razem będzie różowy już
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.